Juustune hakklihavorm

Mõni retsept on ikka nii lihtne ja universaalne, et seda on raske kirja panna. See siis samamoodi. Hakklihavorm saab panna ju kõike, mille järgi on isu-paprika, porru, seened, Brokoli, sinki, erinevad juustud jne. Minule on lemmikuks saanud just see variant. Lihtne teha, lihtne hiljem soojendada. Kõrvale sobiv hästi cole slaw või mõni muu tummisem salat, lillkapsapuder või värske salad. Või hoopiski külma kastmega täitsa niisama.


Kogus: 2-3le 
Ettevalmistusaeg: 15 min
Valmimisaeg: 15-20 min

Hakklihavorm peekoni ja juustuga

500g hakkliha
1 suurem sibul
paar küüslauguküünt
3 - 4 viilu peekonit
3 muna
100 ml vahukoort
150 g riivuustu
50g toorjuustu
sinepit

Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta kõrvale. Haki sibul peeneks ja prae pannil klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ja hakkliha. Prae läbi ning maitsesta soola ja pipraga. Lõpus sega hakkliha kokku toorjuustuga. Laota hakklihasegu ahjuvormi. Lao peale hakitud peekon.
Klopi munad eraldi kausis lahti ja lisa vahukoor. Maitsesta soola, pipra ja sinepiga (seda võib panna julgelt, kuna maitse lahtub ahjus)
Kalla segu ühtlaselt hakkliha peale. Raputa üle osa riivjuustuga.
Küpseta ahjus 180C juures 15-20 minut.