Avokaadodipp ehk guacamole

16. september oli rahvusvaheline guacamole päev! Ja seetõttu ka üks teemakohane retsept.
Avokaado on üks parimaid köögivilju LCHF toitumises ja seetõttu võiks seda proovida ikka menüüsse lisada. Hooajal pole nad ülikallid ka, vahepeal võib hind aga üsna ulmeliseks minna.
Avokaado peab olema piisavalt pehme, kuid mitte veel pruuniks tõmbunud. Liiga toores ehk kõva avokaado võib isu päris ära viia.
Katsu kõik komponendid võimalikult peeneks hakkida. Dippimiseks sobivad nö juustukrõpsud või LCHF kreekrid, leivad. Mõnus määre nt hommikuoopsiele või miks mitte ka kanafileele (Tavernas on üks hea mahlane kanafilee avokaado ja juustukattega.. Nämm).

Kui soovid dippi lauale panna, tee see valmis vahetult. Avokaado kipub pruunikaks õhu käes tõmbama. Selleks ka laim, mille asemel võib ka veidi sidrunimahla kasutada.

Kogus: 1-2 le
Valmimisaeg: 15 minutit

Quacamole

2 avokaadot
1 väike sibul või pool suurt
2 väiksemat tomatit
Küüslauguküüs
Peterselli
Ühe laimi mahl
Soola
Cayenne pipart

Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi. Kaabi lusikaga sisu välja. Suru kahvliga katki. Haki sibul ja tomatid võimalikult peeneks ning lisa avokaadole. Peenesta või suru küüslauk läbi pressi. Pigista sisse laimimahl. Sega kõik omavahel läbi, lisa petersell, sool ja maitse järgi Cayenne pipart