Suvikõrvitsa-kirsstomati vormiroog

Kas midagi augustikuisemat saab olla? See aasta on minulgi oma aia kirsstomatid ja suvikõrvitsad. Ja mõlemi hooaeg ongi käes! Ehtne kaks ühe hoobiga roog.
Sobib kõrvalroana igasugusele lihale. Ja kui grillida, võib proovida neid fooliumisse panna, aga ma kardan, et tsipa vesine jääb.

Soovitan just kasutada kirsstomateid. Need on annavad vormiroale õrna magususe. Ideaalis võiks ka värske basiilik olla, kuid kuivatatud on ka täiesti hea.
Mis mulle eriti selle vormiroa puhul meeldib, on see, et siia ei lähe ei muna ega rõõska koort. Seega pääsevad värsked maitsed segamatult esile.

Kogus: 3-4le
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 25-35 min

Suvikõrvitsa- kirsstomati vormiroog

1 suvikõrvits
100 g kirsstomateid
oliiviõli
50 g riivjuustu
küüslauku
2-3 tl kuivatatud basiilikut (või peotäis värsket)
soola
pipart

Poolita kirsstomatid. Suvikõrvitsast lõika umbes sama suured tükid kui need poolikud tomatid on. Sega oliiviõliga, purustatud küüslaugu ning hakitud (kuivatatud) basiilikuga. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi osa juustuga.
Õlita vorm ning laota sega vormi. Raputa peale ülejäänud juust.
Küpseta 180C juures 25 minutit. Kui armastad pehmemaid köögivilju, siis kata fooliumiga ka lase veel 10 minutit küpseda.