Särtsakas kalahautis

Üks suviselt kerge, tervislik ja värviline hautis. Jällegi asi, mida võib teha ka kogu perele, kes meie toitumist ei järgi. Neile sobib nt riis kõrvale. Ka seda võib süüa lillkapsariisiga või hoopis niisma. Kuna on  suht suvi (kuidas võtta ju), siis seenteks võib võtta eestimaised kukeseened. Ka värsket kala saab praegu palju, kuid valge kalafilee on ka tavapoes üllatavalt odav. Kes kokkuhoiurežiimil pole, siis forelliga on see ka super hea.

Ampseri järgi on süsivesikuid
paprikas 6,4g/100g kohta 
tomatis 3,7g/100g kohta 
šampinjonides 4,6g/100g kohta

 Kogus: 2-3le
Valmimisaeg: 20-25
Kalahautis seentega

1 kollane paprika
2 tomatit
4 dl (kala) puljongit
600 g valge kala fileed
100 g seeni
1 sibul
2 küüslauguküünt
jahvatatud köömneid
paprikapulbrit
riivitud sidrunikoort
peterselli
võid

Haki sibul ning prae võis läbipaistvaks. Lisa peenikesekks viilutatud paprika ning hauta madalal kuumusel u 7-8 minutit, Lisa hakitud küüslauk ning hakitud tomatid. Hauta veel 3 minutit, kuni tomatid on pehmed. Sega hulka jahvatatud koomned ning paprikapulber. Vala hulka kuum puljong ning kuumuta keemiseni. Lisa kuubikuteks lõigatud kala ning viilutatud seened. Lase kõigel mõned minutid podiseda ning lõpus sega maitse järgi hulka petersell, sool ja sidrunikoor.