Kapsarullid

Kapsarullide tegemisel peaks kindlasti varuma vähemalt paar tundi. Jamamist on palju, kuid lõpptulemus on minu meelest seda väärt. Kuid plusspool on see, et kapsarulle saab väga vabalt sügavkülmutada ning lisaks on see selline paras kogu pere roog.
Otsustasin  peaaegu samm-sammult kapsarulli teo üles pildistada.


Klassikalised kapsarullid

1 keskmine peakapsas
500g hakkliha
1 suur sibul
2 sl tomatipastat
soola
pipart
võid

Kõigepealt leia piisavalt suur pott, et kapsapea tervena keema saaks panna. Samal ajal, kui seal vesi vaikselt soojeneb, lõika kapsalt ettevaatlikult ära juurikas. Siis on lehti kergem eraldada.
Pane kapsas vette ja lase u 10-15 minutit keeda. Samal ajal haki sibul ning prae hakkliha, lisa tomatipasta. Maitsesta soola ja pipraga.  Seejärel saab hakata katsetama koos puulusika ja kahvliga, kas kapsaleht tuleb juba pea küljest lahti või mitte.
Kui esimese lehe lahti saab, siis ma soovitan seda veidi külmas vees leotada. Muidu on jube keeruline kuumalt kapsalt rootsu ära lõigata ilma käsi põletamata. Igatahes alumist rootsu peaks natukene õhemaks koorima, et oleks lihtsam rulli keerata.
Olenevalt kapsalehe suurusest läheb umbes 2 sl hakkliha kapsalehe alumisele otsale. Keera ühe ringiga hakkliha sisse, too küljed kokku ja keera lõpuni. Välja peaksid tulema sellised pakikesed. 

Aseta kapsarullid õlitatud pannile või ahjuvormi. Peale pane võitükikese või pintselda üle sulavõiga. Küpseta 200C juures kuni tund. Vahepeal võib kapsarulle ka ümber keeramas käia, et need ikka ühtlaselt ilusalt pruunid oleksid. Kui nad liiga kiiresti pealt pruuniks lähevad, kata rullid fooliumiga,
Minu meelest kõige parem on neid süüa lihtsalt hapukoorega.