Avokaado-kapsa salat

Sel hetkel, kui majonees ära tüütab, läheb veidi keeruliseks. Ma pole kunagi olnud eriti õlikastete fänn, kuna mul on tunne, et pool kastmest jääb kausi või taldriku külge ning siis  on see juba raiskamine. 
Sellepärast on mul selle retsepti üle hea meel. Tõsi, see ei säili nii kaua, kui ma tahaksin. Aga äsja tehtuna on see nii mõnusalt värske maitsega, et majoneesist küll enam cole slaw's puudust ei tunne. Talvel meenutab suve ja suvel on ideaalne grillikõrvane või palava ilma amps. 

Ampseri järgi on süsivesikuid
peakapsas 5,4g/100g kohta
avokaados 3,8/100g kohta

Kogus: 3-4 le
Valmimisaeg: 15 min

Avokaado cole slaw

400 g kapsast
1 väike punane sibul
Peotäis peterselli
Üks laim või pool sidrunit
4-5 sl oliiviõli
2 pehmet avokaadot
Soola
Pipart

Purusta suuremas kausis avokaadod pudruks. Sega hulka oliiviõli, sool, pipar ja laimi/sidruni mahl. Riivi peale kapsas. Lisa peeneks hakitud sibul ja petersell. Sega kõik hoolikalt kokku, vajadusel timmi maitset tsitruselisega või soolaga.
Soovitatav on süüa kohe prae kõrvale. Säilib kaane all kapis max üleöö, peale seda läheb juba kibedaks.