Vürtsikas kanasupp

Teate küll, et Ameerika filmides viiakse haigetele kanasuppi. Noh, žest on kena ning peaks ka üsna mõjuv olema. Haigena väga rasvast ei taha, seega kana on hea valik. Isetehtud puljongis on väga palju kasulikke ja turgutavaid ühendeid. Vürtsikus soojendab keha ning paneb ainevahetuse ja vere korralikult käima. Kurkum on vabatahtlik- kallis kraam, kuid tal on ka mitmeid tervistparandavaid omadusi.

Mina kasutan selle supi puhul alati eelnevalt küpsetatud kanaliha- muudab liha mahlakamaks ning on hea viis ülejääkidest lahti saada. Letšo on mul ka enda tehtud (purustatud tomat, peenikeseks hakitud paprika ja maitseained), seega süsivesikukogust see eriti üles ei saa lüüa. Kiiruga sobib ka tavaline segu purustatud tomatitest.
Ja nagu ikka, rõhk värskele isetehtud puljongile!

Kogus: kahele
Valmimisaeg: 10 minutit

Tervendav vürtsikas kanasupp

400ml puljongit
u 200 g küpsetatud kanaliha
100g Aasiapäraseid köögivilju
5 kuhjaga sl letšot (purustatud tomateid)
2 küüslauguküünt
1 sl võid
1 tl kookosrasva
tšillihelbeid
tabasco kastet
soola
pipart
*kurkumi

Lase puljong keema. Lisa Aasiapärased köögiviljad ja peeneks hakitud küüslauk, keeda umbes viis minutit. Seejärel lisa letšo, rebestatud kanaliha, või ja kookosrasv. Sega hoolikalt. Maitsesta kohe soola-pipraga, lisa oma tunde järgi tšillihelbeid ja tulist kastet (nende maitsete väljatulemiseks läheb natuke aega, nii et alguses pigem vähem- alati saab juurde panna). Timmi maitse enda jaoks parajaks, nii et supp suus õrnalt õhetaks.