Võileivatort suitsukanaga

Jõulud lähenevad.. Mida küll peale seaprae ja kapsa lauale panna?
 LCHF mõttes ei ole võileivatort küll otseselt võileibadet tehtud, kuid ka päris tordis on saiad ju vaid selleks, et hoida superhead täidist enda vahel. Ja sellega saab oopsie ideaalselt hakkama.
Minu lemmikvõileivatort on singitäidisega ja seda olen ma siin blogis ka varem jaganud (uhke singi-võileivatort). Põhimõtteliselt on asi seekord sama: oopsied ja kiht headust vahel.
Seekord on selleks headuseks aga suitsukanamääre. Ja oh sa, kui raske seda on mitte ära süüa enne kihtide vahele panemist.
Kaunistamine on valikuline ja internet on põnevaid disaine täis.

Eelmises võileivatordi postis ma juba kirjutasin, aga topelt ei kärise: kindlasti ei tohiks teha tervet kogust korraga valmis vaid igale plaadile eraldi (ehk siis 1x kogus on 3 muna ja 100g toorjuustu), kuna munavalge  vajub kokku ja siis ei jää oopsie nii õhuline.Kui just pöördõhuga ahju ei ole ja kahte plaati korraga ei saa ahju panna- siis lase aga korraga kõik vahtu.

Kogus : poole plaadi suurune
Valmimistusaeg: u 1 tund



Oopsie-põhjal võileivatort suitsukanatäidisega

6 muna
200 g toorjuustu
küpsetuspulbrit
soola

500g suitsukana
200g toorjuustu
korralikku majoneesi 

Kaunistuseks vabalt valitud asju 

Kõigepealt valmista oopsied. Selleks eralda kolme muna munavalged ja vahusta tiba soolaga kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased, lisa 100 g toorjuustu ja küpsetuspulber. Seda ettevaatlikult ja õrnalt alt üles hulka munavalge. Vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 150C juures 20-25 minutit. Korda nii kaua kuni kihid on valmis

Nii, kui oopsied jahtuvad, on aeg teha suitsukanamääre. Selleks lõika kana väiksemateks tükkideks (kui on koivad, siis võta nahk ka pealt ära) ja pane kas saumiksri anumasse või kaussi. Lisa toorjuust ja mitu supilusikatäit majoneesi. Hakka saumiksriga purustama, vahepeal segades ja majoneesi lisades, kuni suitsukanast on saanud selline korralik määre- mitte nii vedel, et laiali valguks, kuid samas mitte liiga paks.
Määri saadud segu kihiti oopsiedele. Ilusama tordi jaoks lõika ära ebaühtlased ääred ning määri segu ka äärtesse.

Seejärel saad tordi kaunistada vastavalt oma maitsele.