Brokolisalat peekoni ja pähklitega

Vahelduseks midagi brokolist. Soovitan osta külmutatud brokolit, kuna see on tunduvalt odavam kui värske. Nagunii peab selle läbi keetma. Brasiilia pähklid ei ole ka odavate killast, nende puhul peab kindlasti sooduskampaaniaid jälgima.
Parapähklis ehk Brasiilia pähklis on mitmeid erinevaid vitamiine ja tema rasvasisaldus on ka väga kõrge... Kahjuks on see aga üsna kõrge omage-6 rasvhapete poolest. Neile alternatiiviks pakuksin siia välja kreeka pähklid. Või kel rahakott lubab, makadaamiapähkleid. Ilma pähkliteta ei ole see salat pooltki nii hea!
Seda on hea suurem kogus teha, kuna salat säilib külmkapis kaane või kile all ilusti mitu päeva. Pealegi, kui on mitte-LCHF külalised, siis neile see ka täitsa istub! Seega hea roog külalistele ja hea ka ise küllaminnes kaasa võtta, kui on teada, et seal saab ainult leiba või kartulit :)
Retseptiidee pärineb SIIT

Ampseri järgi on süsivesikuid brokolis 5g/100g kohta, aga samas nutridata pakub 2g/100 kohta.

Kogus: 4-5le
Valmimisaeg: 30-40 min

Brokolisalat peekoni ja Brasiilia pähklitega

1 suur brokoli (400g külmutatud)
1 punane sibul
peotäis Brasiilia pähkleid
150g peekonit

4 muna
väike pakk hapukoort

majoneesi
soola, pipart


Tühelda brokoli õisikuteks ja keeda umbes viis minutit. Keeda munad. Haki sibul peenikeseks ja purusta pähklid. Lõika ka peekon tükkideks ja prae pannil.
Kui brokoli, keedumunad ja peekon on täielikult jahtunud, sega valmis salat. Brokoli lõika võimalikult peenikesteks tükkideks ning muna purusta ka kahvliga ära. Lisa kõik ülejäänud ning sega kokku hapukoore ja majoneesiga. Maitsesta.