Ma vaatasin, et ma ei ole ammu salatiretsepti postitanud, samuti on tavalisest peakapsast vähe juttu olnud. Aga punasest kapsast? Noh, tegelt peaks see olema samade omadustega, mis valge peakapsaski, lihtsalt huvitavam vaadata. Ikka on ju tore muuta oma toidulaud värvilisemaks.
Hinnavahe siiski on. Samas mulle meeldib, et müügilolevad punase kapsa pead on väiksemad ja vähemalt minu jaoks seega parem variant.
Maitseroheline on siin pildil kuidagi ära kadunud, kuid murulauk ja petersell annavad väga mõnusa maitse. Sobib ka külmutatud maitseroheline. Oliiviõli võiks olla mahedamaitseline ja kindlasti extra virgin.
Kogus: 4 le
Valmimisaeg: 15 minutit
Punase kapsa salat peterselliga
Pool väiksemat kapsast või veerand suuremat
punt peterselli
väike peotäis murulauku
soola
umbes poole laimi mahl
oliiviõli
Riivi kapsas keskmise suurusega riiviga. Haki petersell ja murulauk peeneks, sega kapsaga. Pigista ühtlaselt peale laimimahl Vala peale nii palju oliiviõli, et kõik kapsas segades õrna õlikihi peale saaks. Maitsesta soolaga.
Hinnavahe siiski on. Samas mulle meeldib, et müügilolevad punase kapsa pead on väiksemad ja vähemalt minu jaoks seega parem variant.
Maitseroheline on siin pildil kuidagi ära kadunud, kuid murulauk ja petersell annavad väga mõnusa maitse. Sobib ka külmutatud maitseroheline. Oliiviõli võiks olla mahedamaitseline ja kindlasti extra virgin.
Kogus: 4 le
Valmimisaeg: 15 minutit
Punase kapsa salat peterselliga
Pool väiksemat kapsast või veerand suuremat
punt peterselli
väike peotäis murulauku
soola
umbes poole laimi mahl
oliiviõli
Riivi kapsas keskmise suurusega riiviga. Haki petersell ja murulauk peeneks, sega kapsaga. Pigista ühtlaselt peale laimimahl Vala peale nii palju oliiviõli, et kõik kapsas segades õrna õlikihi peale saaks. Maitsesta soolaga.