Punase kapsa salat maitserohelise ja laimiga

Ma vaatasin, et ma ei ole ammu salatiretsepti postitanud, samuti on tavalisest peakapsast vähe juttu olnud. Aga punasest kapsast? Noh, tegelt peaks see olema samade omadustega, mis valge peakapsaski, lihtsalt huvitavam vaadata. Ikka on ju tore muuta oma toidulaud värvilisemaks.
 Hinnavahe siiski on. Samas mulle meeldib, et müügilolevad punase kapsa pead on väiksemad ja vähemalt minu jaoks seega parem variant.

Maitseroheline on siin pildil kuidagi ära kadunud, kuid murulauk ja petersell annavad väga mõnusa maitse. Sobib ka külmutatud maitseroheline. Oliiviõli võiks olla mahedamaitseline ja kindlasti extra virgin.



Kogus: 4 le
Valmimisaeg: 15 minutit

Punase kapsa salat peterselliga

Pool väiksemat kapsast või veerand suuremat
punt peterselli
väike peotäis murulauku
soola
umbes poole laimi mahl
oliiviõli

Riivi kapsas keskmise suurusega riiviga. Haki petersell ja murulauk peeneks, sega kapsaga. Pigista ühtlaselt peale laimimahl Vala peale nii palju oliiviõli, et kõik kapsas segades õrna õlikihi peale saaks. Maitsesta soolaga.