Koorene räimesupp

Tagasi oma räimedega :)
Noh, kui päris aus olla, siis kalasupid pole kunagi mu lemmikud olnud. Viisakalt öeldes liiga aromaatsed. Aga on vähe toite, mida või/rasv üleüldse ei suuda paremaks teha.

Originaalretsept tundus minu jaoks ülimalt veider- räimed, kartul, piim... Võtsin loomulikult kartuli välja ning piima asendasin vahukoorega. Ja ma ilmselt pole paremat räimesuppi kuskil saanudki. Kala jäi väga mõnusalt pehme, luud ei häirinud üldse. Üldjuhul kasutatakse kalasuppides palju loorberit, aga ma leidsin, et see ei ole ilmtingimata vajalik ning muud maitsed pääsevadki siis rohkem esile.
Kogus: 2-3 le
Ettevalmistusaeg: 15 min
Valmimisaeg:  10 min

Koorene räimesupp

500g värskeid räimi
0,5l vett
1 sibul
50g võid
1 dl vahukoort
soola, pipart
maitserohelist

Pane vesi keema. Tee kiirpuljongit: Haki sibul ning lisa keevale veele koos soola ja pipraga. Lase u 15 keeda. Võib üles soojendada ka eelnevalt tehtud korralikuma puljongi.
Lõika räimedel ära pea ning puhasta sisikond. Selgroog jääb sisse, see muutub hiljem pehmeks ning annab supile head leeme juurde. Pese räimed voolava vee all puhtaks ning lõika ristipidi umbes 1 cm laiusteks tükkideks.
Lisa räimed supile ja lase 5 minutit keeda. Seejärel kalla sisse vahukoor ning võitükk. Lase veel mõned minutid podiseda. Lõpus lisa hakitud maitseroheline