Hakklihaga täidetud paprikad

Ma tean, et paljud teevad täidetud paprikaid valgete paprikatega ning lasevad neil veel mõned kastmes ka haududa, et roog eriti pehme oleks. Mulle aga meeldib, et punane paprika on selline õrnalt krõmps. Kastet võib siia muidugi kõrvale teha, eriti sobivad külmad kastmed. Veidike lisarasva kulub täidetud paprikate kõrvale ära küll.
Hakklihatäidis on üks põhiversioonidest, mis puutub täidetud paprikasse. On ju veel tohutult rohkem täidiste variante. Lisaks saab teha sellest kiirvarianti: eelmine õhtu praed täidise ära ning siis kiirel päeval jääb üle vaid paprikad puhastada, täidis sisse panna, juustu peale ning ahju.

Ampseri järgi on süsivesikuid paprikas 6,4g/100g kohta.
Kogus: 2-3le
Ettevalmistusaeg: 20 min
Valmimisaeg: 40 minutit


Paprikad hakklihatäidisega

3 paprikat
300 g hakkliha
1 sibul
2 sl tomatipastat
100g juustu
soola
pipart

Lõika paprikad pikkupidi pooleks, puhasta seemnetest. Prae sibulat mõned minutid võis, lisa hakkliha ning pruunista. Enne lõppu lisa ka tomatipasta, maitsesta. Hakkliha peaks ikka parajalt küps olema.
Tõsta hakkliha paprikaõõnsustesse. Raputa üle juustuga.
Küpseta 200C juures umbes 40 minutit.