Kurgi-redise salat kodujuustuga

Käed püsti, kes redist mitu korda suve jooksul külvab? Miks leppida redisega vaid siis, kui roheline sibul ja till valmis on, palju parem on seda hiljem kurgi ja tomatiga koos kasutada. Okei, võib-olla mitte tomatiga, aga see on juba maitse asi. Muidugi on redist ka aastaringselt poes müüa (vähemalt suuremates kauplustes), kuid seal on maitse lahja.

Ma ei tea, kas kurgi-tomati või kurgi-tilli hapukoore salatist annab üldse tüdineda, kuid alati võib vahepeal ka muid salateid proovida. See tuli ikka päris mõnus- värske ja krõmpsuv, hea rasvase liha kõrvale. 

Ampseri järgi on süsivesikuid
kurgis 2,5g/100g kohta
redises 3,5g/100g kohta


Kogus: u kolmele
Valmimisaeg: 10 minutit

Kodujuustusalat kurgi ja redisega

1 pikk või 2 aiamaa kurki
10-15 redist
250g hapukoorega kodujuustu
kimp rohelist sibulat
soola
pipart

Lõika kurgid pooleks ja viiluta. Lõika ka redis sektoriteks. Haki sibul peeneks. Sega läbi kodujuustuga ning maitsesta.