Lõhekotletid

Kunagi jooksis meie Facebooki LCHF grupis läbi teema lõhehakklihast. Eesti turul peaks seda mitut sorti olema. Eks see värske lõhehakklihast, otse lõhefileest, ole muidugi kõige maitsvam, kuid õnneks on olemas ka soodsam variant, ilma et kvaliteet palju kannataks.
Seega soovitan mina osta just ühte sorti, sügavkülmutatud 1kg torukujulises pakendis lõhehakkliha. Hind ei tule sellel soolane. Küll aga peab selle korraga või kahe päevaga ära tarvitama, sest taaskülmutada seda ei saa ja kala kaua seista ka ei taha.
Suviti on neid kotlette kõige parem teha, kui enamikel on oma aiamaal till saada. Seda võib ikka korralikult lahtise käega panna. Taigen tuleb vedel ning kes oma kokandusoskustes kahtleb, siis 1-2 sl psüllium huski ja pool tundi seismist peaks need kotletid stabiilsemaks tegema.
Kõrvale sobib külmkaste tartar või muu hapukoorepõhine kaste.


Kogus: 30-40tk
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: selle kogusega max tund

Kotletid lõhehakklihast

1 kg lõhehakkliha
Suur punt tilli
Pool sidrunit
Soola
Pipart

Haki till. Seda võiks olla umbes kahe peotäie jagu, ikka heldelt. Sega sulanud lõhehakklihasse. Pigista sisse sidrunimahl, maitsesta soola ning pipraga. Jäta tavapärasemast pigem veidi magedamaks, et sool maitset ei lämmataks. Sega ühtlaselt kõik läbi.
Tõsta lusikaga pannile, aja veidi laiali. Prae keskmisel kuumusel kaane all õlis mõlemalt poolt umbes minut või kuni üks pool on kuldpruun. Pööramisel võta vajadusel kahvel appi, et kotlet ei puruneks.
Hea söögipoolis nii soojalt kui ka kuumalt.