Vürtsikas kana-juustuvorm

Vahel võtab mõistatama küll, et mida jälle kanast teha. Seekord seisis mul sügavkülmas pikemat aega kanafilee, mida oleks tahtnud kasutada, kuid ideed olid otsas. Salat oli kuidagi liiga tavaline. Niisiis läks käiku vürtsikas vormiroog.
Värskeid pakendatud jalapenosid leidsin mina Rimist (2tk oli veits üle euro). Kui väga vürtsikat ei kannata, siis üks jalopeno on täiesti piisav. Hapukoor võib olla tavaline 20%, aga muidugi 30% Smetana oleks veel parem. Iseenesest mõnusalt soojatekitav vormiroog.
Kõrvale sobib hästi lillkapsariis või brokolipüree.


Kogus: kahele
Ettevalmistusaeg: 15 min
Valmimisaeg:  30 min

 Vürtsikas kana-juustuvorm

2 kanafileed
100 g hapukoort (smetanat)
70 g juustu
1-2 jalapenot
noaotsaga tšillihelbeid
küüslauku

Tükelda kanafileed. Lase kookosõli/või kuumaks ning prae tšillihelbed ja peenekstükeldatud küüslauku umbes minut. Lisa kanatükid ja prae 10 minutit. Helbeid pane pigem tagasihoidlikult, kuna piir vürtsika ja maitsemeeli põletava vahel on üsna hägune.
Määri ahjuvorm võiga ja aseta kanafilee tükid ühtlaselt selle põhja. Puhasta jalapenod seemnetest ja haki peenikeseks. Sega need hapukoorega ja kalla fileetükkidele peale.
Küpseta 200C juures 20-25 minutit. Riivi juust ja puista vorm sellega üle, lase veel umbes viis minutit ahjus olla.