Võiks ju arvata, et selline asi nagu seemne-pähklileib ei käi "lihtsa ja soodsa" kategooriasse? Üllatus- üllatus!
Kergemat LCHF leiba minu meelest ei ole olemas, isegi oopsiega on rohkem tegemist ja nõude määrimist. Siin viska aga asjad kaussi, sega kokku ja ahju.
Soodne? Pätsi hind jääb keskeltläbi 10 euri kanti (+/- paar eurot), viile saab sellest 20-25. Üle kahe viilu päevas ei tasu süüa, seega pea kaks nädalat saab seda toidukorra juurde arvestada. Selle kandi pealt vaadates ei olegi see nii kallis.

Miks ma just kaks viilu maksimumiks välja käisin? Tuleb meeles pidada, et isegi seemned ja pähklid sisaldavad süsivesikuid. Jah, siin ei ole jahu ega suhkurt, kuid isegi seda ei saa lõpmatuseni süüa. Kahjuks.

Ideaalsed hommikusöögiks, reisile kaasa ja pidulauale. Saab ka sügavkülmutada.

Retsept ise pärineb SIIT ja kes tahab videoõpetust vaadata, siis selle leiab SIIT
Nagu sealgi ütleb, võib selle 700g piires kasutada ükskõik milliseis seemneid ja pähkleid (aga hoiame süsivesikute hulga ikka all).

Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 1h
Kogus: u 1kg, 20-25 viilu

Seemne-pähklileib
  • 200g seemneleiva segu (või eraldi 100g päevalilleseemneid ja 100g kõrvitsaseemneid)
  • 100g linaseemneid
  • 100g seesamiseemneid
  • 100g chia/mooni/kanepi/seedrimänniseemneid- ehk vastavalt maitsele
  • 100g mandleid
  • 100g kreeka pähkleid
  • 5 muna
  • 1 dl vett
  • 1 dl õli/sulatatud võid
  • 1 tl soola

Puista kõik seemneid ja pähklid kaussi. Soovi korral võis mandleid ja kreeka pähkleid ka väiksemaks lõigata. Lisa munad, vesi, õli, maitsesta soolaga. Sega kõik ilusti kokku, vaata et kogu segu saaks ilusti kaetud. Jäta umbes 5 minutiks seisma.
Samal ajal valmista ette vorm. Kui sul on olemas väga hea mittenakkuva pinnaga keeksivorm (nt klaasist), siis määri see hoolikalt üleni võiga. Kui nii kindel oma keeksivormi võimekuses ei ole, siis kata terve vorm küpsetuspaberiga.
Kalla segu vormi, silu pealt siledaks ja pane ahju 160C juurde ja küpseta 1h. Kui vahepeal tundub pealt liiga pruuniks kiskuvat, siis pane fooliumileht peale.
Lase vähemalt 20 minutit jahtuda, enne kui vormist välja võtad. Soojana lahtilõikamisel ole ettevaatlik, kasuta sakilist nuga.


0 Responses

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...