Küüslaugused täidetud šampinjonid

Parim juust siia on parmesan, aga sobivad ka muud tugevamaitselised sordid. Näiteks Cheddar, Kuninga Gouda, Valio Lacey Swiss, Epiim Special ja veel mitmed nimed, mida ma peast ei oska öelda, aga kindlasti näiteks Juustukuningad teavad :) Tavajuustud jäävad tõesti veidi liiga lahjaks, eriti pitsariivid.
Kuhu kõrvale need kõige paremini sobivad? Esiteks iseseisva suupistena. Aga ka köögiviljapüree ning liha kõrvale. Suvisel ajal saab neid ka grillil teha.

Täidetud šampinjonid

12 pisemat šampinjoni või u 7-8 suuremat
3 sl sulatatud juustu
2 küüslauguküünt
2 sl riivitud parmesani või tugeva maitsega juustu

Murra ettevaatlikult šampinjonidelt jalad, nii et kübar ise terveks jääks. Haki või purusta küüslauk peeneks. Sega eraldi kausis merevaik, küüslauk ja juust. Täida kübarad täidisega. Noaga peaks seda kõige paremini saama teha. Peale võib veel juustu raputada
Küpseta 180C juures 20-25 minutit, kuni pealt on ilusti pruun