Kapsahautis köömnetega

Klassikaline kapsahautis on muidugi hakklihaga. Samas soovitan proovida ka seda lihatükkidega hautist, kus ikka kapsast on sama palju või isegi vähem, kui liha ennast. Lihtne, toitev ja üsna odav. Köömned kapsahautises on minu lemmikud, annavad hea teistsuguse maitse. Seda võib kohe suuremas koguses teha. Eriti mõnus on hautist süüa koos tassi puljongiga.



















Kogus: 2-3le
Ettevalmistusaeg: 15 min
Valmimisaeg: 20-30 min

Kapsahautis liha ja köömnetega

200g veidi pekisemat vabal valikul lihatükki

1 sibul
300g kapsast
võid
soola
pipart
köömneid

Lõika liha pisikesteks tükkides. Haki sibul ja prae see koos lihaga ilusti pruuniks (umbes 7-10 minutit), maitsesta soola ja pipraga. Selle aja jooksul haki kapsas.
Kalla liha üle kuuma veega, nii et see peaaegu seda kataks. Lisa kapsas, raputa peale ohtralt köömneid.
Lase kaane all podiseda 20-30minutit, kuni vesi on ära aurustunud. Vahepeal ära sega! Lihtsalt kontrolli veetaset.
Kui valmis, sega liha ja kapsas segamini, lisa sulavõi ja sega veel.Vajadusel maitsesta veel soolaga.