Vale-kartulisalat lillkapsaga

Tõelisi kartulisalati fanaatikuid ei peta ära, küll aga aksepteeriti see niisama hea salatina.
Ma tean, et igaüks teeb oma kartulisalatit erinevalt. Minu oma on aga täpselt selline, ainult et originaalis on muna vähem ja lillkapsast null. Ja tuli välja, et värske kurk sobib lillkapsaga ülihästi, andes maitsele palju juurde.
Sinepiga tasub olla ettevaatlik. Parem oleks see enne lõpliku segamist hajutada hapukoore-majoneesi segu sisse, eriti kui tegu on Põltsamaa kangega. Magusate sinepite puhul erilist probleemi ei ole.
Vabalt võib teha valmis suuremas koguses, mul säilis külmkapis kaane all oma 5 päeva, enne kui otsa sai. Samuti sobib tähtpäevadeks pidulauale.

Ampseri järgi on süsivesikuid
lillkapsas 4,1g/100g kohta
kurgis 2,5g/ 100g kohta
rohelises sibulas 3,8g /100g kohta

Kogus: 3l kauss salatit
Valmimisaeg: 40 min

Lillkapsasalat

1 lillkapsapea
300g keeduvorsti
200 g (pool)suitsuvorsti
1 pikk kurk
8 muna
majoneesi
hapukoort
sinepit
rohelist sibulat
soola ja pipart

Murra lillkapsas õisikuteks ja keeda vees 15-20 minuti, kuni lillkapsad on pehmed. Nõruta ja tõsta kõrvale (või õue) jahtuma.
Keeda munad, ehmata veega ja tõsta needki jahtuma.
Seni haki pisikesteks tükkideks kurk, lõika vorstid kuubikuteks.
Kui lillkapsas on jahtunud, lõika see pisikesteks tükkideks, umbes sama suurteks kui kartul on kartulisalatis või veel väiksemateks.
Purusta munad kahvliga või käes ning lisa salatisse.
Sega kõik kokku majoneesi-hapukoore-sinepi seguga, maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks haki sisse roheline sibul.