Münditäidisega šokolaadiampsud

Kuna täna on jõulud, siis otsustasin, et teen ühe eripostituse ka millegi magusama peale. Tänaseks jõuavad ehk neid teha vaid need, kel on piparmündi essentsi juba kodus. Minul on Iherbist tellitud, õli baasil ja tugeva maitsega, väga meeldib. Iherb.com on üldse super koht, seal on vitamiinid, essentsid jms palju odavamad kui Eesti turul ning esimeselt tellimuselt saab koodiga  lausa 5$ alla (näiteks võib kasutada koodi RKS573).
Ampsud maitsevad nagu After Eight šokolaadid.
Jagaks veidi soovitusi ka: kettad võiksid olla pisikesed, suuri on raskem šokolaadi kasta. Veel parem on neid teha vormides: sulanud šokolaad näiteks assortii- või muffinivormi, 30 min külmkappi, valge täidis peale ja uuesti sulanud šokolaad peale. Nii ei ole palju mökerdamist ja ampsud tulevad ilusa kujuga.
Magustajatest ka nii palju, et seda ei tasu palju panna- šokolaad on isegi magus. Näiteks ma panin kogu koguse peale 2 tilka Steviat ja see oli paras. 5 oli juba liiga hull.
Retsept pärineb ise SIIT, seal on ka pildiseerida selle valmimisest.

Valmimisaeg: u 1 tund
Kogus: 10-15 tk, olenevalt suurusest

Piparmündišokolaad

50 g pehmet kookosrasva
1 sl vahukoort
magustajat
u 1 sl piparmündi essentsi
100 g tumedat šokolaadi (nt 70% Laima sulab hästi, aga mida tumedam seda parem)
1 sl kookosrasva

Sega kokku toatemperatuuril pehmenenud kookosrasv (mitte sulanud), vahukoor, magustaja ja essents (reguleeri vastavalt maitsele) Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või kandikule vormi pisikesed lamedad kettad ja aseta külma tahenema u 30 minutiks.
Enne nende väljavõtmist sulata šokolaad koos 1 sl kookosrasvaga kas vesivannil või mikrolaine ahjus. Kata täidis šokolaadiga, kuid kiiresti- soe šokolaad paneb kookosrasva sulama. Võib kasutada ka eelmainitud vormide süsteemi.
Tõsta šokolaadiampsud uuesti külmikusse tahenema. Piisab umbes 15 minutist. Säilita külmkapis.

Kui soovid kasutada vorme, siis võib teha asja veel rohkem fat bombi nägu, kasutades isetehtud šokolaadi. Kalla segu vormi umbes veerandi ulatuses ja pane 10ks minutiks sügavkülma. Seejärel saab peale paigutada täidise ning uuesti seguga üle valada. Sel juhul peab sulatatud šokolaad olema muidugi veidi jahtunud, ütleme et leige. Teine tahenemine võtab veidi kauem aega.
Boonus- näevad rohkem kommi moodi välja ja veel vähem süsivesikuid.
Miinuspool- Täidist on vähem. Aga münditäidis on see kõige parem.