Lillkapsariisist pilaff

Pilaff, kusjuures, on üks minu lapsepõlvelemmikuid. Liha oli mõnusalt pekine ja krõbedaks praetud ning riis parajalt pehme. Üsna loogiline, et ma tahtsin selle ka lillkapsariisiga ära proovida. 100% ära ei peta, aga sinna 87% kanti langeb küll. Tõenäoliselt isegi lapsed saaks lillkapsast niimoodi sööma meelitada.
Kõrvale soovitaks teha mingit head maitserohelisega kastet, muidu ei saa võib- olla korraliku rasvakogust täis. 
Tegu ei ole range LCHF toiduga, pigem kaldub sinna mõõduka poole.

Ampseri järgi sisaldab süsivesikuid
sibul 6g/100g kohta
lillkapsas 4,1g/100g kohta
tomat 3,7g/100g kohta


Kogus: kahele
Ettevalmistusaeg: 10-15 min
Valmimisaeg: 15- 20 min

Lillkapsa pilaff

300g rasvasemat liha
1 sibul
pool väiksema lillkapsa pead
200g purustatud tomateid
2 sl ketšupit
2 küüslaugu küünt
pune
soola ja pipart

Lõika liha pisematest tükkidest. Haki ka sibul ning prae see koos lihaga krõbedaks. Lisa vahepeal soola ja pipart. Samal ajal riivi lillkapsas jämeda riiviga kas käsitsi või köögikombainis ja haki küüslauk.
Kui liha on üsna küps, kalla üle purustatud tomatitega ja lillkapsaga. Sega omavahel, lisa küüslauk, pune, veel soola, pipart ja pool tassi vett. Jäta kaane alla keskmisel kuumusel podisema 10 minutiks. Ära vahepeal läbi sega, lihtsalt ürita kontrollida, et põhjas piisavalt vett oleks ja pilaff ei kõrbeks.