Spinati-seene omletuffinid

Ehk aitab lihast ja sööme midagi taimset. Spinat tõmbub kuumutades kokku, seega soovitaks ikka suurema koguse pannil ära teha, et hiljem ikka maitset jääks. Maitse poole pealt on need väga head, peaksid sobima isegi neile, kes eriti spinatit ei armasta. Retsepti originaali järgi ootasin ma väheke teistsugust välimust, aga mul on üsna kehva ja veider ahi kah. Originaal on SIIN.
Selliseid omletuffineid on hea tööle või pikale päevale kaasa võtta. Säilivad külmikus väga edukalt.



Kogus: 7-8 tk
Ettevalmistusaeg: 10-15 min
Küpsemisaeg: 20 min


Spinati-seene omletuffinid

u 70-100g beebispinatit
4 muna
100 g juustu
8 suuremat šampinjoni
soola, pipart
võid


Löö munad kausis vahtu (või vahusta).
Viiluta seened õhukeseks ja kuumuta alguses kuival pannil paar minutit, kuni niiskus on väljas. Seejärel prae neid veel paar minutit võis. Tõsta kõrvale kaussi.
Samal pannil kuumuta spinat- võib veidi vett alla lisada. Kui pann on väike ja spinatit palju, pead seda mitu korda tegema. Kalla ka kuumutatud spinat kaussi.
Lisa segule ka juust, maitsesta soola ja pipraga. Soola ei pea palju panema, juust on juba tavaliselt üsna soolane.
Määri muffinivormid õliga või kasuta silikoonist vorme. Kalla munasegu umbes 3/4 ulatuses vormi. Peale võib raputada juustu.
Küpseta ahjus 180C juures 20 minutit, vajadusel ka paar minutit rohkem.