Vanasti sai seda tehtud ikka üks kiht leiba ja kolm kihti saia ja kõik see rammus hüva kraam vahele. Aga see oli nii- nii hea, et ma mitu päeva seda sõingi ja vot seda üllatust, kui tuli 5kg juurde:)

Õnneks on olemas aga sellised asjad nagu oopsie leivakesed ja kaalutõusu pärast ei pea seda süües enam muretsema.Saia asemel ongi täiesti tavaline oopsie retsept. Mina fiberhuski oma köögis ei kasuta ja ilma tuleb ka täitsa korralik pehme välja. Küpsetasin ühe plaadi peal ja lõikasin siis pooleks. Kindlasti ei tohiks teha tervet kogust korraga valmis vaid igale plaadile eraldi (ehk siis 1x kogus on 3 muna ja 100g toorjuustu), kuna munavalge  vajub kokku ja siis ei jää oopsie nii õhuline.Kui just pöördõhuga ahju ei ole ja kahte plaati korraga ei saa ahju panna- siis lase aga korraga kõik vahtu.
Võileivatort tuli üsna väike, seega suurematel peredel tasub kogus kahekordistada ja 4 plaaditäit oopsie' leibu teha. Siis peab muidugi ka rohkema täidisega arvestama :)


Oopsie- võileivatort singiga

Kogus : poole plaadi suurune
Valmimistusaeg: u 1 tund



Põhjad:
6 muna
200 g toorjuustu
küpsetuspulbrit
soola

Kihtideks
2 karpi merevaigu sulajuustu
150 g hapukoort
pool saiakatte toru
150 g Hellmannsi majoneesi
100g salaamit
1 pisike kurk (võib olla ka marineeritud, aga värske on minu meelest parem)
100g õhukest viilutatud sinki

Kaunistuseks
Vabal valikul sinki, kurki, kirsstomatit, paprikat, lehtsalatit, riivjuustu,  maitserohelist jne.

Kõigepealt valmista oopsied. Selleks eralda kolme muna munavalged ja vahusta tiba soolaga kõvaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased, lisa 100 g toorjuustu ja küpsetuspulber. Seda ettevaatlikult ja õrnalt alt üles hulka munavalge. Vala küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 150C juures 20-25 minutit.
Sega kokku kolm erinevat täidist.
Esimene sega sulajuustust, osast hapukoorest ja majoneesist (vaata, et hapukoore hapukas maitse domineerima ei jääks).
Teine sega saiakattest ja hapukoorest.

Kui oopsied on maha jahtunud, on aeg hakata ehitama võileivatorti. Kihtide järjekord pole oluline, aga võiks minna nii:
  1. Valge täidis, peale õhukesed singiviilud
  2. Saiakatte täidis, peale õhukeseks viilutatud või peeneks hakitud kurk.
  3. Valge täidis, peale salaamiviilud
  4. Valge täidis ja kaunistused. 
Ja edasi tulebki tort oma käe järgi kaunistada ja külmkappi veidikeseks imbuma panna. Õnneks oopsie imbub üsna kiiresti ja hommikul valmistatud tort on õhtul juba söömisvalmis. 

Tulemus on silmale ilusad kihid ja muidugi mahlane amps.
2 Responses
  1. Kaja Says:

    Kahjuks ei leidnud kuskilt, millal lisada oopsie tegemiseks küpsetuspulber. Lisasin siis munakollastele, loodan et tegin õigesti.


  2. Tuuli Says:

    Just munakollastele panen ma ise ka, tegin postituses paranduse :)


Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...