Pitsaomlett

Veel üks meeldiv viis ahjuomletti teha ja samas saada see pitsane omane maitse. See variant sobib hästi pitsat asendama, kui kapis juhtub olema vähe juustu või üritad vältida piimatooteid. Vahukoore saab väǵa vabalt asendada kookospiimaga (mida ma tavaliselt teengi, kuna omlett muutub palju kergemini käsitletavamaks). Pitsakate on muidugi enda maitse asi. Mina kasutasin seda, mis kapis oli ja mis mulle veidi hommikuse tunde lõi. Kuigi ma arvan, et hakkliha on veidi liig siia, põhi pole piisavalt vastupidav. Seega üsna õhukene kate oleks kõige parem.
Omlett on söödav ikkagi noa ja kahvliga, käes pudiseb see "pitsa" üsna kergelt laiali.

Purustatud tomatikastme, singi, paprika, soolakurgi ja oliividega
Ettevalmistusaeg: 10 minutit
Valmimisaeg: 30 minutit
Kogus: Ühele või kahele

Pitsaomlett

2 muna
2 sl vahukoort
veidi juustu
soola ja pipart
pitsamaitseainet

Kate:
4-5 õhukest tomativiilu (või ketšupit, pitsakastet, purustatud tomateid vms)
1 lihakas sardell (või sinki, vorsti, peekonit- mida iganes kapis leidub)
Viil paprikat
peotäis riivjuustu
muud meelepärast, mis pitsa peal maitseb (seened, oliivid, hapukurk, pärlsibul, jalapeno jne)

Klopi munad ühtlaseks ja lisa vahukoor. Maitsesta. Vala omletisegu u 20cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi, puista peale õrnalt juustu ja pane küpsema 200C juurde 7-10 minutiks, seni, kuni muna on pealt veidi hüübinud.
Vahepeal haki kõik pitsakatte komponendid peenikeseks. Lao omletile peale tomativiilud, puista üle veelkord õrnalt pitsamaitseainega. Lisa hakitud sardell ja paprika. Kõige lõpus lisa juust.
Lase veel 20-25 minutit küpseda 180C juures.

Tomati, sardelli ja paprikaga