Juustupirukas

Teadupärast on pirukad pea kõik jahupõhised. Oli sellele ka pandud originaalretsepti jahunõue. Kuid ma võin kinnitada, et asi püsib väga edukalt ilma ka koos. Boonus on see, et retsept jääb jube hästi meelde ja kokku segamine pole ka üldse raske. Soovitan kasutada lisaks Cayenne või mingit tsillipipart, sobib siia imehästi. 
Soola pole absoluutselt vaja, juust annab piisava soolakuse. Ja külmana on palju parem. Saab ka soojana süüa, kuid siis on raskem lahti lõigata.
Suurepärane pakkuda külalistele või mõnel pidulikumal puhul lauale panna. Garanteeritult kõigi juustusõprade lemmik.
Pealt läks veidi kõrbema, aga see on minu haleda ahju süü.  Retseptiidee sain SIIT


Kogus: 24cm koogivorm, umbes kuulele
Ettevalmistusaeg: 10-15 min
Valmimisaeg: 30 min + soovituslik jahtumine 

Juustupirukas

300g kodujuustu
300g riivitud juustu
3 muna
3 sl hapukoort
100 g võid
*Cayenne pipart

Sulata või. Sega juustud munadega, lisa hapukoor. Lisa veidi jahtunud sulanud või ja sega kõik enam-vähem ühtlaseks tainaks. Soovi korral lisa Cayenne pipart. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäidavasse koogivormi. Peale võib veel omakorda juustu raputada. Küpseta 200C juures 30 minutit.
Enne söömist lase jahtuda.