Midagi teistsugust toidu kõrvale. Maitseb natukene nagu mõni
sissetehtud marineeritud salat, ainult et tal on veel see värske
kõrvalmekk olemas. Ideaalne suveks grilliha ja ribide kõrvale, siis kui mõte "millestki rasvasest" ei ole eriti meelitav.
Ampseri järgi on süsivesikuid:
* kurgis 2,5g/100g kohta
* sibulas 6g/100g kohta
Valmimisaeg: 20min
Vaja on:
1 suurem värske kurk
pool sibulat
soola
köömneid (võib, aga ei pea)
soovi korral hakitud tilli
Vaja on ka anumat, kuhu käib kaas peale või kaussi, kuhu mahub taldrik peale. Koori kurk ja viiluta võimalikult õhukeseks. Haki ka sibul väga peeneks. Sega kõik kokku, maitsesta. Pane kausile kaas peale ja raputa umbes 30 sekundit tugevalt. Lase kaane all 10 min rahulikult olla.
10 min pärast kalla ära tekkinud kurgivedelik, raputa üle tilliga ning salati on valmis.
Samas kui kurki on rohkem, siis võib neid raputamise ja vedeliku kallamise sessioone teha veel 2-3. Kui korraga ikka ära ei söö, siis seda vedelikku kipub sinna alla kogunema.
Ampseri järgi on süsivesikuid:
* kurgis 2,5g/100g kohta
* sibulas 6g/100g kohta
Valmimisaeg: 20min
Vaja on:
1 suurem värske kurk
pool sibulat
soola
köömneid (võib, aga ei pea)
soovi korral hakitud tilli
Vaja on ka anumat, kuhu käib kaas peale või kaussi, kuhu mahub taldrik peale. Koori kurk ja viiluta võimalikult õhukeseks. Haki ka sibul väga peeneks. Sega kõik kokku, maitsesta. Pane kausile kaas peale ja raputa umbes 30 sekundit tugevalt. Lase kaane all 10 min rahulikult olla.
10 min pärast kalla ära tekkinud kurgivedelik, raputa üle tilliga ning salati on valmis.
Samas kui kurki on rohkem, siis võib neid raputamise ja vedeliku kallamise sessioone teha veel 2-3. Kui korraga ikka ära ei söö, siis seda vedelikku kipub sinna alla kogunema.