Pähklivõiküpsised


Pähklivõid üritasin ma teha ise. Võtsin u 2 dl pähkleid ja röstisin neid kuumal pannil kergelt pruunikaks. Muidu peaksid ka täiesti tavalised röstimata soolapähklid siinkohal sobima. Siis jahmerdasin saumiksriga, et neile selline pastalaadne tekstuur anda- siinkohal aitab paar supilusikatäit õli pluss pool tl soola. Ma usun, et seda oleks palju lihtsam teha köögikombainis või blenderis, saumikser pole kõige õigem riist selleks tööks.. kui just suures kausis seda ei tee.
Retsept ise on hästi lihtne ja kiire, pole palju mäkerdamist (kui just minumoodi pähklivõid ei tee:D) ja küpsised saavad suht kiiresti valmis ka. Retsept käib siis isetehtud maapähklivõi kohta. Poe oma on väheke vedelam ja küpsised saab õhukesemad teha.
Ideaalsed neile, kellele meeldib natuke soolakust ja magusust ühes.
Ja muidugi LCHF taunib üldjuhul maapähklite kasutamist erinevatel põhjustel, seega soovitan pähklivõi teha mandlitest.

Raputasin peale ka šokolaaditükke

Ettevalmistusaeg: 5 min
Küpsemisaeg: 10-12 min
Vaja läheb:
2 dl pähklivõid
1 muna
magustajat
*1 sl toorjuustu (ei pea, aga annab parema tekstuuri)
 Sega kõik lihtsalt hoolikalt ühtlaseks massiks. Kui tundub olevat liiga tükkis, lisa toorjuust. Vormi neist valmis pätsikesed, siis vajuta lapikuks. Peale pane kas pähkleid või tee kahvliga triibud. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10-12 minutit.
Pidulikumal puhul pritsi peale ka šokolaadi.