Munavõiga täidetud tomatid

LCHF puhul peab tomatitega tegelikult veidi piiri pidama. Neid on väga lihtne üle süüa, eriti kirsstomateid, mis on magusad nagu kommid- aga muidugi kordades kasulikumad. Sellegi poolest ma usun, et vahete vahel ei tee hunnik tomateid kurja, eriti kui tegu peaks olema koduste kasvuhoone tomatitega, mis juba lõhnavad jumalikult ja ei saa poetomatitele ligilähedalegi.
Ja muidugi munavõi, enamus inimeste lapsepõlveklassika.. Värskena on see muidugi kõike- kõige parem! Siis ei saagi enam pidama :)

Ampseri järgi sisaldab tomat süsivesikuid 3,7g/100g kohta


Munavõi
4 muna
100g võid
sinepit
1-2 sl majoneesi
soola
pipart
tilli ja murulauku.

Keeda munad ja jahuta.  Vahusta pehme toasoe või miksriga valgeks vahuks. Seda hulka purustatud munad, tsipa sinepit ja majonees (hoiab segu külmkapis veidi pehmemana). Lisa hakitud maitseroheline ka (selle võib ära jätta, aga võimalusel soovitan kindlasti panna) Vahusta paar minutit, kuni kõik on kohev.

Täidetud tomatid
Lõika tomatid pealt lahti ja kougi vedel sisu välja, nii et jääks vaid see kõvem kooreosa. Tõsta lusikaga munavõi sinna sisse.
Pidulikumal puhul lõika tomatid pikuti pooleks, võta sisu välja ja pritsi munavõi veidi esteetilisemal kombel. Jäävad nagu täidetud munad, aga värvilisemad ja teistmoodi maitsega.