Lillkapsa puder või püree on üks hea kartuli asendaja prae kõrval. Kõige klassikalisem variant on muidugi lihtsalt lillkapsas vahukoore ja võiga, kuid minule meeldib ikka kõike veidi tuunida, eriti sellepärast et lillakapsas ise on üsna üksluise maitsega. Mina igal juhul armastan porrut.
Ampseri järgi on süsivesikuid
* lillkapsas (keedetud) 4,1g/100g kohta
* porrus 4,5g/100g kohta
Kogus: Ühele
Valmimisaeg: 15 minutit
Lillkapsapuder porruga
Veerand väikest lillkapsa pead
5 cm porrut
25g võid võid
soola
Keeda porru ja lillakapsas pehmeks- arvesta vähemalt 5 minutiga. Vahusta miksriga, kuni lillkapsas on muutunud peenemaks ja kõik on segunenud. Võib kasutada saumiksrit, siis peas peenema struktuuriga tulema. Maitsesta soolaga.
Ampseri järgi on süsivesikuid
* lillkapsas (keedetud) 4,1g/100g kohta
* porrus 4,5g/100g kohta
Kogus: Ühele
Valmimisaeg: 15 minutit
Lillkapsapuder porruga
Veerand väikest lillkapsa pead
5 cm porrut
25g võid võid
soola
Keeda porru ja lillakapsas pehmeks- arvesta vähemalt 5 minutiga. Vahusta miksriga, kuni lillkapsas on muutunud peenemaks ja kõik on segunenud. Võib kasutada saumiksrit, siis peas peenema struktuuriga tulema. Maitsesta soolaga.