Lihtne pikkpoiss juustukattega

Pikkpoiss on selline tore toit, et seda jätkub kauemaks. Isegi külmana on seda hea süüa. Liikvel on igasuguseid erinevaid variante, eriti mis puutub täidistesse. Vanas süsivesikute elus sai pika poisi tainasse igasugu jama pandud, et massi suurendada- riivitud kartulit, jahu jne. Aga LCHF tuleb asi hoida lihtne ja panna hoopiski rõhk maitsestamisele ja taina hoolikale segamisele.
Ma panin pikkpoisi täidiseks natuke toorjuustu. Selleks tegin pätsi sisse vao, toppisin toorjuustu sisse ja ajasin pealt jälle kinni. Samas oleks võinud ka panemata jätta.



Ettevalmistusaeg: 5-10 min
Küpsemisaeg 45-60 min
Kogus: 3 inimesele

Vaja läheb:

300 g hakkliha
1 muna
pool sibulat
2 küüslauguküünt
soola, pipart
natuke Cayenne pipart või tsillihelbeid
peale riivitud juustu või juustuviile


Haki sibul ja küüslauk võimalikult peeneks. Sega kõik hakklihaga kokku (va juust) ja näpi liha ühtlaseks.  See tähendab et poelihal ei tohiks enam sellist välimust olla, mis ta pakist võttes on, vaid liha peab olema taignamoega- ühtlane, sile ja segunenud. Võid ka segu kätte võtta ja jõuga vastu kaussi visata paar korda (minu ema tehnika).
Kata ahjuplaat või keeksivorm küpsetuspaberiga. Aja hakkliha seal peal kitsaks toruks. Mida kitsam, seda parem,  kuna ahjus võib see nagunii laiali valguda. Raputa peale juustu ja torka ahju 200C juurde 45-60 minutiks, kuni pealt on ilusti kuldne.