Peale pikka - pikka eemalolekut olen ka mina tagasi oma blogi juures, eesmärgiga siis jälle teha LCHF lihtsaks.
Veiseliha - eestlastele pigem kallis, samal ajal ameeriklaste lemmikliha. Veel kuu aega tagasi olin mina üks neist, kes veiseliha üldse ei söönud. Veiselihaburger on minu meelest endiselt imeliku maitsega. Aga reisil hakkas see mulle hirmsasti maitsema- eks ikka seepärast, et seal osati seda suussulavalt pehmeks küpsetada.
Mina veel nii hästi ei oska, kuid peab natukene harjutama.
Tegu on ülimalt lihtsa retseptiga. Aga soodne? Olen tähele pannud, et veiseliha on tihtipeale minu lähedal konsumis 25% või 50% all. See teeb ta üsna taskukohaseks. Või vähemalt lubab toidulauale vaheldust tuua. Muidugi võib veiseliha asendada sea- või kanalihaga.
Ja sojakaste õnnestus mul ka leida gluteenivaba, nii et seda olen ma ka hakanud vahel toitudele lisama.
Kogus: kahele (või ühele suurele sööjale)
Ettevalmistusaeg: 5 minutit
Valmimisaeg: 10-15 minutit.
Vokiroog veiseliha ja brokoliga
250 g veiseliha tükke
4 küüslauguküünt
150g brokoliõisikuid
2 sl seesamiseemneid
natukene ingverit
2 sl sojakastet (asenda puljongiga)
soola, pipart
võid
Sulata pannil või ning pruunista veiseliha. Tükid võiksid olla u 2x2 cm. Maitsesta juba õrnalt soola-pipraga. Veiseliha hulka viiluta küüslauguküüned ning õhukeselt ingverit. Olen pannud väikese sõrmeküüne suuruse tüki, et maitse domineerima ei jääks. Kalla üle sojakastme (või puljongiga) ja lisa seesamiseemned. Lisa suupärasteks tükkideks lõigatud brokoliõisikud ja hauta veel 5-8 minutit. Vahepeal maitse ning lisa soola, pipart või küüslauku juurde.
Sobib iseseisva roana, lillkapsariisiga või tee kõrvale mingi vürtsikamat sorti külm kaste
Veiseliha - eestlastele pigem kallis, samal ajal ameeriklaste lemmikliha. Veel kuu aega tagasi olin mina üks neist, kes veiseliha üldse ei söönud. Veiselihaburger on minu meelest endiselt imeliku maitsega. Aga reisil hakkas see mulle hirmsasti maitsema- eks ikka seepärast, et seal osati seda suussulavalt pehmeks küpsetada.
Mina veel nii hästi ei oska, kuid peab natukene harjutama.
Tegu on ülimalt lihtsa retseptiga. Aga soodne? Olen tähele pannud, et veiseliha on tihtipeale minu lähedal konsumis 25% või 50% all. See teeb ta üsna taskukohaseks. Või vähemalt lubab toidulauale vaheldust tuua. Muidugi võib veiseliha asendada sea- või kanalihaga.
Ja sojakaste õnnestus mul ka leida gluteenivaba, nii et seda olen ma ka hakanud vahel toitudele lisama.
Kogus: kahele (või ühele suurele sööjale)
Ettevalmistusaeg: 5 minutit
Valmimisaeg: 10-15 minutit.
Vokiroog veiseliha ja brokoliga
250 g veiseliha tükke
4 küüslauguküünt
150g brokoliõisikuid
2 sl seesamiseemneid
natukene ingverit
2 sl sojakastet (asenda puljongiga)
soola, pipart
võid
Sulata pannil või ning pruunista veiseliha. Tükid võiksid olla u 2x2 cm. Maitsesta juba õrnalt soola-pipraga. Veiseliha hulka viiluta küüslauguküüned ning õhukeselt ingverit. Olen pannud väikese sõrmeküüne suuruse tüki, et maitse domineerima ei jääks. Kalla üle sojakastme (või puljongiga) ja lisa seesamiseemned. Lisa suupärasteks tükkideks lõigatud brokoliõisikud ja hauta veel 5-8 minutit. Vahepeal maitse ning lisa soola, pipart või küüslauku juurde.
Sobib iseseisva roana, lillkapsariisiga või tee kõrvale mingi vürtsikamat sorti külm kaste