Juustutäidisega hakklihapätsid ehk lühikesed poisid

Vastandina siis pikkpoisile, kui pealkiri segaseks jäi.
Järjekordne hea retsept, mida on võimalik tervele perele valmistada. Lisaks on neid hea lõunaks tööle kaasa võtta, kuna suurus on täpselt paras ning üles soojendades ei lähe ka juust kaduma. Ka on neid hea sügavkülma panna.
Tegelikult juustutäidisega on alati see jama, et see küpsedes kipub see välja voolama. Nii palju kui ma kaitsetanud olen, siis täidiseks tasub valida kõvemapoolne juust. Üllatavalt kombel on kõige paremad tulemused tulnud nende juustu snäkikuubikutega
Pealmine tomat on muidugi täiesti maitseasi. Tegelt on need hullult head ka majonees-juustu seguga pealpool. 


Kogus:u 6 tk
Ettevalmistusaeg: 15-20 min
Valmimisaeg: u 30 min

Juustutäidisega hakklihapätsid

1 kg hakkliha
50-70g kõvemat juustu
1 muna
2 sl vahukoort
1 tomat
riivjuustu
soola
pipart

Sega hakkliha korralikult läbi maitseainete, muna ja vahukoorega kuni lihast saab ühtlane tihke tainas. Lõika juust u 1 cm läbimõõduga kangideks. Tee käed märjaks ning vooli hakklihast käes umbes käepikkune (peopesa+sõrmed) lamedapoolne kuju, kus keskel on õrn vagu. Keskele pane juustukang, seejärel suru kokku otsad ning siis küljed. Veereta veel käes, et hakkliha ikka tihkelt sulguks. Samamoodi tee ülejäänud hakklihaga.
Küpseta 220C juures 10 minutit ja alanda siis kuumust 190C peale. Küpseta kuni pealt on enam-vähek pruun (u 20 min). Seejärel võta ahjust välja, viiluta peale tomatid ning raputa tomatile juust. Lase ahjus veel 5-10 minuti olla. Enne söömist lase 10-15 min jahtuda.