Kana-spinati panniroog

Ega suvel ei ole kellelgi aega eriti süüa teha ja olgem ausad, söögiisu väheneb samuti. Kuid kui suvi on jahe ning vihmane, peab mõne hea sooja, kuid kerge lõuna retsept tagavaras olema. Spinat on täis vitamiine, sh beetakaroteeni, mis aitab päevitunud jumet hoida, ning C-vitamiini. Kanafilee võib asendada ka kintsulihaga, mis on veidi rasvasem. Kui sügavkülmas on eelmise sügise seened, siis saab needki ära kasutada. Rasvasust annab põhiliselt puljong, seega soovitaks kodust puljongit kasutada. 
Retsept pärineb raamatust "Hea enesetunde road". 

Ampseri järgi on süsivesikuid
paprikas 6,4g/100g kohta
šampinjonis 4,6g/100g kohta
spinatis  3g/100g kohta
Kogus: kahele
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 20 min
Kana-spinati panniroog

2 kanafileed
1 paprika
1 sibul
100g šampinjone
100 g spinatit
2 küüslauguküünt
1 dl puljongit
soola, pipart

Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta need pannil õlis. Hõõru terved kanafileed soola ja pipraga ning tõsta pannile küüslaugu peale. Hauta kaane all ühelt poolt 5 minutit ja teiselt poolt sama palju, Tõsta kõrvale oma aega ootama.
Samal ajal võib puhastada paprika ning ka viilutada. Pikad peenikesed viilud on efektsed, kuid kuubikuid on hiljem mugavam süüa. Koori ja viiluta ka sibul. Vala pannile puljong. Lisa paprika, sibul, viilutatud seened ning hauta 3-4 minutit. Lisa spinat, sega ning lase veel mõned minutid podiseda. Alanda kuumust. Lõika kanafilee viiludeks, tõsta köögiviljade juurde ning sega hästi läbi. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga (kuigi puljong peaks ka juba soolane olema).