Kiire 1 minuti šokolaadikook

Väga lihtne ja kiire retsept. Raske on leida isegi LCHF retseptide hulgast sellist, mis ei nõua minutikoogi puhul mandli (või muud) jahu. Aga nagu näha, saab ka hakkama vaid muna ja kakaoga. Vahukoor on selleks, et teha seda kooki mahlakamaks. Selle sama retsepti saab muuta ka laavakoogiks, kui mikrolaineahjus olemise aega vähendada.

Tass peab kindlasti olema selline, mis mikrolaineahju kannatab. Samuti ei tasu karta, et ühest munast väheks jääb. Uskuge mind, ma tegin esimest korda selle vea. Koristamisega läks omajagu... Aga pildil olev on 200 ml tass 1 munaga. Natuke hakkas juba pealt piiluma.

Kõrvale sobib vahtu löödud vahukoor või kuna suvi on kohe, kohe siin, siis ka maasikad ja vaarikad. Aga ka niisama kohvi kõrvale on päris mõnus. Kuigi see ei ole kindlasti nii hea kui jahuvaba šokolaadikook, on see nii kiire koogi kohta päris hea.
Mikrolaineahju šokolaadikook

1 muna
1 sl kuhjaga kakaopulbrit
1 sl vahukoort
0,5 tl küpsetuspulbrit
magustajat

Vahusta või klopi muna kohevaks. Sellele sammule tasub veidi rohkem aeg kulutada, kuna mida kohevam munavaht, seda parem kook. Lisa vahukoor. Seejärel sõelu sisse kakaopulber ja küpsetuspulber.  Lisa magustajat tagasihoidlikult. Sega ühtlaseks.
Pintselda tass õliga kokku ja vala segu tassi. Lase mikrolaineahjus 1 minut küpseda. Kui segu on pealt liiga märg, lase 15 sekundit veel.
Lase minutike jahtuda ja söö otse tassist.