Kasutada tuleks oma lemmikuid külmutatud köögivilju. Külmutatud köögivilju on talvel ja kevadel palju mõtekam kasutada kui värskeid. Need on odavamad ja ilmselt ka vitamiinirikkamad. Kui aga suvi/sügis on käes, siis ahjus röstitud värsked köögiviljad on maailma parimad.
Kõrvale sobib mõni külm kaste nagu näiteks tzatziki, soojadest aga Hollandi kaste.
Kogus: Kahele
Ettevalmistusaeg: 5 min
Valmismisaeg: 20-25 min
Kiire ahjukala köögiviljadega
2 valge kala fileed
400 g külmutatud köögivilju (nt Härmavili pajaroog)
1 sidrun
oliiviõli
soola
pipart
kalamaitseainet
Hõõru kala maitseainetega kokku. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kalla sinna külmutatud köögiviljad ning nirista peale oliiviõli. Maitsesta need soola ja pipraga ning sega läbi.
Aseta köögiviljade peale või kõrvale kalafileed. Pigista kalale peale ka poole sidruni mahlt. Sidruni teise poole võid sektoriteks lõigata ja kalale kaunistuseks peale panna.
Küpseta köögivilju ja kala 180C juures 20-25 minutit.