Kiire ahjukala köögiviljadega

Üks kiire ja lihtne argipäeva retsept. Olen vahepeal avastanud,et valge kala filee ei maksa sugugi rohkem kui näiteks sealiha. Ja muidugi kõik ei jaga minu armastust räime ja heeringa vastu. Seega olen nüüd mõnda aega katsetanud erinevaid lähenemisi kõige tavalisemale kalafileele. See retsept siin on nii lihtne ja maitsev, et hea meelega teeks seda iga kord peale pikka tööpäeva. Lihtsalt hommikul tuleb sügavkülmast kalafilee välja võtta (või koju tulles poest läbi minna) ning ülejäänud läheb juba muretult. Eriti meeldib mulle see lahendus väheste mustade nõude pärast.

Kasutada tuleks oma lemmikuid külmutatud köögivilju. Külmutatud köögivilju on talvel ja kevadel palju mõtekam kasutada kui värskeid. Need on odavamad ja ilmselt ka vitamiinirikkamad. Kui aga suvi/sügis on käes, siis ahjus röstitud värsked köögiviljad on maailma parimad. 
Kõrvale sobib mõni külm kaste nagu näiteks tzatziki, soojadest aga Hollandi kaste.

Kogus: Kahele
Ettevalmistusaeg: 5 min
Valmismisaeg: 20-25 min

 Kiire ahjukala köögiviljadega

2 valge kala fileed
400 g külmutatud köögivilju (nt Härmavili pajaroog)
1 sidrun
oliiviõli
soola
pipart
kalamaitseainet

Hõõru kala maitseainetega kokku. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kalla sinna külmutatud köögiviljad ning nirista peale oliiviõli. Maitsesta need soola ja pipraga ning sega läbi.
Aseta köögiviljade peale või kõrvale kalafileed. Pigista kalale peale ka poole sidruni mahlt. Sidruni teise poole võid sektoriteks lõigata ja kalale kaunistuseks peale panna.
Küpseta köögivilju ja kala 180C juures 20-25 minutit.