Räim tomatis

Ma ei väsi räime kiitmast. Üks odavamaid kalu ning maitse on tal ka väga hea. Eriti, kui see on mingi aeg kuskil marinaadis istunud ning liha-luud sulavad suus.
 Rääkides nüüd sellest retseptist, siis seda on kasulik suuremas koguses teha. Ülejäägid pannakse jahtunult purki või kaanega kaussi ning need säilivad külmas vähemalt paar nädalat. Kuigi ma võin kinnitada, et selleks ajaks on need kindlasti otsas. Väga mõnus amps oopsie, seemne-pähklileiva või mõne muu LCHF leivaasenduse peale.
Poest ostetud purustatud tomatite asemel võib kasutada ka kodust letšot või purustada ise vajalik kogus tomateid. 
Mina eelistan selgroo sisse jätta, aga kui kasutada ainult fileed, siis võib 5 minutit vähem ahjus olla.
Originaalretsept pärineb SIIT. Seal oli küpsetusaega aga liiga vähe. 30 minutiga muutub kala piisavalt pehmeks.

Kogus: u 1kg ehk 5-7 inimesele
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 25-30 min

Tomatised räimed

500g puhastatud räime
2 sibulat
400g purustatud tomateid
1 dl oliiviõli
2-3 küüslauguküünt
soola
pipart
loorberi

Lõika sibul sektorideks. Lao puhastatud ja pestud räimed ahjuvormi ja puista osa sibulat sinna peale. Pane peale ka teine kiht räimi ja jällegi sibulat. Jätka, kuni räimed on otsas või kuni vormi enam ei mahu.
Sega eraldi kokku purustatud tomatid, hakitud/purustatud küüslauk, õli, sool ja pipar. Kalla räimed sellega üle. Torka sisse loorberilehed.
Küpseta 200C juures 25-30 minutit. Selleks ajaks on räim juba mõnusalt pehme.
Kõige paremini maitsevad jahtunult. Sellises kastmes saab neid ka säilitada kas purgis või kaanega kausis.