Papikasupp juustupallidega

Püreesupid võivad küll head olla, kuid kõigile selline beebitoidulaadne konsistents ikkagi ei isu. Seega on hea, kui on mõni vedelama puljongisupi retsept ka varrukas. Tegelikult siin blogis on neid üsna mitu- näiteks frikadellisupp kookospiimaga ja muidugi hapukapsasupp, minu absoluutne talvine lemmik. Odav, tervislik ja üllatavalt maitsev.

Juustupallidega supp on aga midagi täiesti omaette. Selleks peab olema parajalt juustuarmastaja. Ka paprika annab supile mõnusalt tugeva maitse.
Puljong peaks olema ikka vana hea kondipuljong, mitte kuubikust tulnud.
Retsept pärineb Linda Petti raamatust "Isuäratavad supid"

Ampseri järgi on süsivesikud paprikas 6,4g/100g kohta

Kogus: kahele
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 15 min

Juustusupp pallidega

1 sibul
1 küüslauguküüs
pool punast paprikat
puljongit
1 muna
100g kõvemat juustu
võid

Haki sibulad ja küüslauk, prae eraldi võiga. Ribasta paprika ja lisa pannile haudumiseks.
Juustupallide tegemiseks vahusta munavalged muskaadiga, sega munakollaste ja juustuga. Segu peaks tulema tihe ja vormitav, seega vajadusel timmi juustuga.Veereta käes kastanisuurused pallid ning keeda neid tasaselt keevas puljongis paar minutit. Seejärel lisa sibula, küüslaugu ja paprikasegu. Keeda veel paar minutit ja lisa soovi korral maitserohelist.