Lillkapsariis peterselli ja laimiga

Lillkapsariis lubab suurt vaheldust meie menüüsse, kuid mina leian, et erinevaid variante selleks on väga raske välja mõelda. Pidevalt teeks ainult ühtesid ja samasid retsepte nagu värviline lillkapsariis või juustu ja paprikaga lillkapsariis.
Niisama teda prae kõrvale riivida tundub ka kuidagi lahja. Aga panin mõtte tööle ning jõudsin selline väga kerge ja suvise maitsega lillkapsariisi juurde. Siin on maitserohelist (külmutatud sobib väga hästi) ning laimi. 
Sobib erinevate praadidega ning kindlasti peaks ka rasvase poole sellele välja mõtlema (lihale maitsevõid või kastet). 

Ampseri järgi on süsivesikuid lillkapsas 4,1g/100g kohta

Kogus: Kahele
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 10 min

Lillkapsariis peterselli ja laimiga

Veerand lillkapsast
väike punt peterselli
pool laimi mahla
soola
võid

Riivi või purusta köögikombainis lillkapsaõisikud riisitaoliselt peeneks. Haki petersell peeneks. Prae lillkapsast võis 5-7 minutit, seejärel lisa petersell ja sool. Enne tulelt tõstmist pigista hulka laimimahl.