Munahüübesupp

Aasiamaades on muna supi sees üsna tavaline nähtus. Ei tasu karta imelikku toore muna maitset, sest muna hüübib kuuma vedeliku sees ära. Maitseroheline sobib siia kui valatult.

Kokkuvõttes on see kõige odavam õhtusöök minu blogis. Supikont on 50 senti kilo, sellest saab mõned liitrid kondipuljongit. Ma olen puljongile vahel ka natuke võid ja kookosrasva ka lisaks pannud. Muna on aga kõige soodsam valguallikas, kuid puljongiliha võib ju ka lisaks panna. Maitseroheline on ainukesena kallim, kuid nutikamad panid tillid-petersellid suvel sügavkülma.
Ja lisaks soodsusele valmib see ka ülikiiresti!

Kogus: ühele
Valmimisaeg: 5 minutit

Munahüübesupp

300ml isetehtud puljongit
2 toorest muna
tilli
soola,pipart

Lase puljong keema. Klopi munad eraldi kausis või tassos: ei pea olema vahtus, piisab sellest, et munakollased ja valged on segamini. Lisa supile, klopi või sega kiiresti mõned minutid, kuni munavalged pole enam toored. Maitsesta soola ja pipraga, lisa maitseroheline. Enne söömist lase 5-10 minutit jahtuda.