Lihtne röstitud lillkapsas

Röstitud lillkapsas on väga mõnus kõrvalroog liha kõrval. Eriti lihtne on siis, kui teed ahjuliha ning parajal ajal enne lõppu lisad lillkapsa, kuna siis saab terve eine kiiresti ja lihtsalt valmis! Olen seda teinud ka mitte-lchf sööjatele (neile siis koos peedi ja porgandiga, suurel nõudmisel) ning minu üllatuseks sai lillkapsas minutitega otsa. Väike valge kapsapeake ei väsi mind kunagi üllatamast.

Maitsestamise koha pealt on tegelikult lihtne. Ma esitan siin klassikalise oliiviõli ja soolaga variandi, kuid tihti olen lisanud ka jahimehe segu maitseainet. On veel väga erinevaid võimalusi erinevate maitsetaimedega, kuid mõnikord on kõige lihtsam kõige parem.

Ampseri järgi on süsivesikuid lillkapsas 4,1g/100g kohta


Kogus: 3-4 inimesele
Ettevalmistusaeg: 5 min
Valmimisaeg: 20-35 minutit

Ahjus röstitud lillkapsas

pool lillkapsapead
1-2 sl kvaliteetset soola
oliiviõli

Lõika lillkapsaõisikud parajateks tükkideks või jäta pisikesed terved. Kalla üle oliiviõliga, raputa peale soola ning sega, kuni lillkapsas on kaetud oliiviõli-soola seguga. Ahjus vajab see küpsetamist 20-35 minutit, olenevat sellest, kui krõmpsu lillkapsast soovid. 20 minutiga jääb õrnalt krõmps ning sobib väikestele õisikutele, 35 minutiga on lõpptulemus juba väga pehme