Klassikalised täidetud munad

Roog, mis vanasti ei puudunud üheltki peaolaualt ning viib keele alla ka tänapäeval. Meil tehti tegelikult neid vanasti võiga- täidis oli põhimõtteliselt nagu munavõi. Siis muutus see aga külmikus kõvaks ning võis munavalgepesast hoopiski minema lennata. Mina eelistan tavalist majoneesiga varianti ning sinep annab eriti mõnusa maitsenüansi.
Neid sööks hea meelega ikka kõvasti rohkem kui tavalisi keedumune. Nii head!
Küll on aga omaette kunst keeta mune nii, et need ka ilusti koorest lahti tuleks. Nii mõnedki munad lähevad raisku, kui munavalge on ühelt poolt liiga õhuke või koorega tulid suured tükid kaasa. Seega tasub alati 3-4 muna rohkem keeta.

Kogus: 15-16 tk
Ettevalmistusaeg: 20-30 min
Valmimisaeg: 15 min

Täidetud munad

8 muna
2-3 sl Hellmannsi majoneesi
natuke Põltsamaa sinepit
soola, pipart
Kaunistuseks sobivad jõhvikamarjad, oliivid, kalamari, hapukurk.

Keeda muna 10 minutit. Kalla kuum vesi ära ja ehmata munad külma veega. Lase umbes 10-15 minutit neil jahtuda, vahepeal võid vett vahetada.
Kui munad on jahtunud, koori need ettevaatlikult ja poolita lapikult. Munakollased lähevad eraldi kaussi, valged vaagnale. Munakollastele lisa majoneesi nii palju, et tekiks tihke mass, kindlasti ei tohi see olla liiga vedel! Sega sisse ka täpike sinepid (maitse järgi) ning sool ja pipar. Pane täidis poolikutesse munavalgetesse kas lusikaga või pritsi. Kaunista.