Põhjata muna-juustu quiche

Käed püsti, kes hetkel on munapaastul? Mina enam mitte, kuid päris põnev oli. Üritasin leida prae- ja keedumunale kõiksugu alternatiive, et ometi tüdimust ei tekiks. Ja õnnestus- ma oleks hea meelega täidetud mune, seda juustu quiche ja toorjuustupannkooke veel nädal- kaks söönud, aga vahele tuli grillimine. Ning mitte ükski munaroog ei suuda võistelda lihapoest pärit mahlase grill-lihaga.

Retsepti kohta nii palju, et soola pole siia kindlasti vaja juurde lisada, kuna juust on juba ise soolane. Cayenne pipar annab sellise mõnusa teravuse, aga  ilma on ka väga hea. Püsib külmas kindlasti paar päeva (võib-olla ka rohkem). Kui aeg on juba sealmaal, et maitseroheline nina mullast välja ajab, siis võiks seda ka siia helde käega sisse puistada. Väga toitev ja mõnus.
Ja kuna ma olen ikka viisakas inimene ja end võõraste sulgedega ei ehi, siis link originaalretseptile on SIIN.

Paar nippi veel: vormi ei pea võitama, kui just tõesti sellise isendiga tegu ei ole, mis kõik küpsetised kinni jätab. Teiseks, see quiche kerkib küpsemise käigus kahekordseks, seega ei tasu vormi ääreni täis panna. Jahtudes vajub enamus sellest tagasi.

Kogus: 4-5le
Ettevalmistusaeg: 5 min
Valmimisaeg: 45 min

Juustupõhjal quice

200g tugevamaitselist juustu
10 muna
100 g toorjuustu
150 g võid
(Cayenne) pipart

Riivi juust ja raputa enamus sellest vormi põhja. Blenderda või vahusta omavahel munad ja toorjuust, lisa sulatatud või ja maitseained. Kalla segu vaikselt riivitud juustu peale ja raputa peale ülejäänud juust. Küpseta 150C juures umbes 40-45 minutit.
Enne lahtilõikamist lase vähemalt 15 minutit jahtuda. Kõige maitsvam on veel õrnalt soojana, aga sobib ka külmalt.