Chilli

Gümnaasiumiaegu oli minu igakuine roog chili con carne. Sinna sai igasugu odavaid konserve sisse lüüa: kidney oad, mais, purustatud tomatid... Tihti oli see nii hea, et ise sain vaid kausitäie ja ülejäänud  aja käisid teised kogu aeg maitsmas, kuni pott oli tühi. Õnneks kui paar asja ära jätta, siis sobib see väga hästi LCHF raamidesse ka. Tõsi, rasvast jääb natuke vajaka, nii et võib serveerida killu või, hapukooresilma või kõrvale juua puljongit. Ja seetõttu ei sobi ta ka päris range LCHF järgimisega, läheb pigem sinna mõõduka alla.
Selle versiooni puhul on just oluline maitsestamine ja pidevalt maitsmine. Igal inimesel on omad piirid vürtsikuse suhtes. Ses suhtes see peabki keskmisest kangem ja tulisem olema, mitte lihtsalt tomatipastaga hakkliha.

Ampseri järgi on süsivesikuid
paprikas 6,4g/100g kohta
sibulas 6g/100g kohta
konservtomatis 6,3g/100g kohta

Kogus: 4-5le
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 60-80 minutit

Chilli

500g hakkliha
600g purustatud tomateid (poolteist konservi)
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 suur sibul
2 jalapenot
0,5 tl tšillihelbeid
2-3 küüslaugu küünt
1 tl köömneid
cayenne pipart
musta pipart
soola
peterselli

 Haki sibul. Kuumuta potis õli või või ning kalla sinna sibul. Samal ajal puhasta jalapenod seemnetest ja haki peeneks. Lisa jalapenod ja tšillihelbed, kuumuta kõike mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae enam-vähem pruuniks. See võib võtta 5-10 minutit.
Paprikaid väga peeneks ei pea hakkima, sellised veidi jämedamad kuubikud on ka päris head. Lisa hakklihale, sega hoolikalt läbi. Seejärel lisa purustatud tomatid ning purustatud küüslauk, sega.
Lase umbes viis minutit podiseda ning alusta maitsestamisega. Alguses ei tasu palju panna, kuna vahel läheb tšillil aega, enne kui see välja lööb. Seega maitsesta, sega, lase veidi aega podiseda ja maitse. Korda. Lõpptulemus peaks olema soolane, keskmiselt vürtsikas (mitte suud põletav, aga mitte väga lahja ka) ja piprane. Kokku võiks chilli podiseda 40 minutit kuni tund. Lõpus haki sisse petersell.