Sidruniga räimevorm

Kuigi retsept sisaldab apelsinimahla, ei tasu seda ära jätta või karta. 1 dl on u 100 ml ning kui retsept veel pooleks jagada, siis on süsivesikuid selles kastmes veelgi vähem. Ma kasutasin pisikeses pudelis olevat Pure mahla, et võimalikult vähe ahvatlusi endale kappi osta. Pealegi on seal kõige vähem suhkrut (vähemalt neist valikutest, mis minu poes olid).
Pärineb raamatust "Hea enesetunde road"

Igal juhul selline räimevalmistusviis on päris hea. Vähemalt ei pea äädika ja suhkruga tegelema. Sidruni-apelsini leeme saab vahukoorega ka kastmeks keeta.
Kõige paremini sobib selle räimevormi kõrvale köögiviljapüree, näiteks lillkapsa oma



Ettevalmistusaeg: 1 tund (+räimede puhastamise aeg)
Valmimisaeg: 30 min
Kogus: 2le

Sidruniga räimevorm

300g räimefileesid või 500g puhastamata räime
soola
1 sidrun (pool viiludeks ja teiselt poolelt koor riivida)
1 dl apelsinimahla
sidrunipipart

Aseta räimefileed nahk allpool lõikelauale. Riputa peale soola ja keera fileed rulli. Vajadusel võta sulgemisel appi hambatikud. Laota rullid ahjuvormi.
Viiluta sidrun õhukesteks viiludeks ja tõsta kaladele. Sega kokku sidrunikoor, apelsinimahl ja sidrunipipar ja vala räimed leemega üle. Lase fileedel tund aega maitsestuda.
Küpseta 200C ahjus u 30 minutit. Serveeri soojalt.