Karjasepirukas lillkapsaga

Seda vormirooga olen ma juba päris palju teinud ja võib öelda, et kõige lemmikum lillkapsavorm. Kapsa lõhn ja maitse oma valmimise hetkeks peaaegu täielikult kadunud. Muidugi saab aru, et see ei ole kartul, kuid siiski maitseb see väga-väga hästi. Lisaks saab hakkliha asemel edukalt kasutada konserve.
Lihtsate, klassikaliste maitsetega roog.

Ampseri järgi on süsivesikuid
lillkapsas 4,1g/100g kohta
sibulas 6g/100g kohta


Kogus: 3-4 inimesele.
Ettevalmistusaeg: 30 min
Valmimisaeg: 20 min

Hakkliha-lillkapsa vormiroog

1 lillkapsapea
300g hakkliha
1 sibul
u 50 g võid
100 g juustu
soola, pipart

Purusta lillkapsas õisikuteks ja keeda neid u 15-20 minutit. Haki sibul peeneks, prae koos hakklihaga. Maitsesta soola ja pipraga.
Purusta lillkapsas pudruks. Lisa või, sega ühtlaseks ja maitsesta soola- pipraga.
Määri ahjuvorm või või õliga. Alumiseks kihiks lao hakkliha (nõruta, kui vaja), suru kinni. Peale pane lillkapsapuder. Puista üle juustuga ja pane 200C juurde 20 minutiks.