Spinatiga täidetud kanarullid

Head uut aastat!
Kes nädalase söömapeo ajal rajalt maha kukkusid, teretulemast tagasi!
Kes otsustasid, et uut aastat tevislikumalt alustada ja kaalu langetada-teretulemast ja põnevat avastamist LCHF maailmas!

Blogi löön see aasta käima eriti tervisliku retseptiga. Spinat on LCHF maailmas üks parimaid köögivilju, mida süüa võiks. Täis vitamiini, kiudaineid ja vähe süsivesikuid. Nii siis leidsin ühe väga hea kanarulli retsepti SIIT. 
Ma ei ole kanarulli valmistamises eriti osav, alati tahab ära laguneda, kuid see küpsetuspaberi nipp töötas väga hästi.
Rullide kõrvale sobib hästi mõni rammus kaste, tehtud näiteks küpsetuspaberisse tekkinud leemest.

Ampseri järgi on süsivesikuid
spinatis 1,7g/ 100gkohta
rohelises sibulas 3,8g/100g kohta

Kogus: kahele
Ettevalmistusaeg: 15-20 min
Valmimisaeg: 50 min

Kanarullid spinatiga

2 kanafileed
70g spinatit
peaotäis hakitud rohelist sibulat
u 50g võid
1 küüslauguküüs
soola, pipart

Tükelda spinatilehed ja hauta pannil võis minutikese. Lisa hakitud sibul ja hauta veel kaks minutit. Viimasena lisa sool, pipar ja purustatud küüslauk. Sega ja tõsta kõrvale.
Lõika kanafilee peaaegu pooleks. Laota laiali ja tambi õhemaks. Hõõru kokku soola ja pipraga. Jaota spinati-sibula täidis ühtalselt, jättes otstest vabaks, et kanafilee saaks kokku jääda. Aseta küpsetuspaberile, pane peale jäme viil võid ja voldi paber niimoodi kokku, et kanaliha saaks omas mahlas küpseda, ilma et midagi välja tuleks. Umbes nagu kommi või kingitust voldiks. See hoiab rulli ideaalselt koos.
Küpseta 170 juures 40 minutit, seejärel ava küpsetuspaber. Vajadusel keera või kasta ülemist poolt, et kanaliha liiga ära ei kuivaks. Lase veel 10 minutit küpseda