Shakshuka ehk munad tomatipadjal

Või nagu mõni ütleb, munad põrgus. Originaalretseptid on alati pikkade koostisainetega ja ehmatab alguses ära. Kuid tegu pole sugugi keerulise roaga (küll aga võtab aega) ja pealegi tahame me kõik lisada oma praemunale veidi vaheldust.
Kui on soov seda suuremas koguses teha, siis oleks paras punane kaste lõpufaasis suurde ahjuvormi kallata ja munad peale lüüa. Minul on pisike pann, nagu pildilt on näha, nii saingi vaid endale. Pealegi on kaane all küpsetamine kiirem.
Sobib  igaks toidukorraks, eriti koos rasvakohviga.

Ampseri järgi on süsivesikuid
konserveeritud purustatud tomatites 6,3g/100g kohta
sibulas 6g/100g kohta
paprikas 6,4g/100g kohta


Kogus: ühele
Ettevalmistsaeg: 10 min
Valmimisaeg: 25-30 min

Shakshuka

200g purustatud tomateid
pool paprikat
1 pisike sibul
1 küüslauguküüs
2 muna
pool tl köömneid
soola
pipart
tšillihelbeid või tšillikastet
võid

Kõigepealt rösti paar minutit köömneid. Lisa peeneks hakitud sibul ja või, natukese aja pärast ka peeneteks kuubikuteks lõigatud paprika. Prae kuni viis minutit või kuni sibul on kuldne.
Kalla üle purustatud tomatitega. Nüüd maitsesta soola, pipra ja tšilliga (tilli maitse avaldub veidi hiljem, nii et tasub seda jupphaaval ja tagasihoidlikult panna). Hauta keskmisel kuumusel kõike kuni 15 minutut, vahepeal võib veidi vett lisada.
Löö tomatile kaks muna peale, raputa munadele õrnalt soola ja pipart ning küpseta kaane all, kuni muna on küps või veidi vedelam, kellele kuidas meeldib.