Peekoni-avokaado ampsud

Ideaalne neil hommikutel, kui on teada, et läheb kiireks ja süüa ei jõua. Kui eelmine õhtu need külmkappi valmis teha, siis on hea kohe võtta. Samuti sobivad need peolauale soolasteks ampsudeks.
Avokaado on spinati kõrval  üks parimad köögivilju, mida LCHF ajal tarbida. Jah, nad on veidi kallid, kuid see- eest ülimalt kasulikud ja toitvad. Selleks retseptiks on vaja kindlasti pehmet, küpset avokaadot.

Maitsestamise koha pealt niipalju, et tabasco asemel võib muidugi ükskõik millist teravat kastet kasutada või hoopiski päris hakitud tšillipipraid. Või siis hoopiski ainult Cayenne'iga maitsestada, kuna mingi õrn terav hetk neis ampsudes siiski peaks olema.

Ampseri järgi on süsivesikuid avokaados 3,8g/100g kohta


Kogus: 6-8 tk
Valmimisaeg: 40 min

Peekoni-avokaado fat bombs

1 avokaado
50g pehmet võid
2 küüslauguküünt
pool väikest sibulat
tabasco kastet
cayenne pipart
poole sidruni mahl
soola, pipart
6-7 viilu peekonit

Kõigepealt küpseta peekon ahjus krõbedaks, selleks kulub 10-15 minutit. Sel ajal puhasta avokaado ja suru katki, haki sibul ja küüslauk võimalikult peeneks. Lisa juurde või, sidrunimahl ja maitseained. Tabasco ja Cayenne'iga ei tasu liiale minna, tagasihoidlikult. Sega kõik ühtlaselt kokku. Viimasena lisa peekonirasv, mis peekoniviilude küpsemise ajal tekkis. Kata kauss kaane või kilega ja lase 25 minutit külmas olla.
Haki peekon pisikesteks tükkideks. Võta avokaadosegust lusikaga parajad pallid (võib ka jäätisekulpi kasutada), vormi käte vahel ühtlaseks ja veereta peekonipurus.
Säilivad külmkapis lahtiselt 2 päeva, kaane all kuni 5