Lillkapsavorm "Mac 'n cheese" stiilis

Ehk kui isu tuleb millegi järgi, mis ei ole liha. Lillkapsavormi variante on nii palju, see siin on aga üks mu lemmikuid. Mitte macaroni and cheese sarnasuse pärast, see roog pole mulle kunagi maitsenud, vaid siin pole keedetud lillkapsa lõhn ja maitse niivõrd intensiivne. See on minu jaoks väga oluline tingimus.
Juust võiks olla kõvemapoolne või tugevama maitsega.Tavaline riivjuust jääb lahjaks.
Sobib iseseisvaks roaks või liha kõrvale.

Ampseri järgi on süsivesikuid lillkapsas 4,1g/100g kohta

Kogus: 2-3le inimesele
Ettevalmistusaeg: 20 min
Valmimisaeg:15 min

Lillkapsavorm

600 g lillkapsapea (u pool)
130 g juustu
50g toorjuustu
100 ml vahukoort
1 tl sinepit
1 küüslauguküüs
pipart

Lõika või rebi lillkapsas pisemateks õisikuteks. Keeda soolaga maitsestatud vees viis minutit, kurna. Varajudel vajuta paberkäterätikutega lillkapsaõisikuid veidi kuivemaks, enne kui õlitatud vormi asetad.
Valmista kaste: sega potis vahukoor, toorjuust, sinep ja hakitud küüslauk kuni kõik on sulanud. Lisa veerand juustust, sega paar korda, kuni sulanud. Kalla lillkapsas kastmega üle, vajadusel sega, et lillkapsatükid saaksid ühtaselt kaetud. Raputa peale juustu ja küpseta 200C juures 15 minutit.