Juust võiks olla kõvemapoolne või tugevama maitsega.Tavaline riivjuust jääb lahjaks.
Sobib iseseisvaks roaks või liha kõrvale.
Ampseri järgi on süsivesikuid lillkapsas 4,1g/100g kohta
Kogus: 2-3le inimesele
Ettevalmistusaeg: 20 min
Valmimisaeg:15 min
Lillkapsavorm
600 g lillkapsapea (u pool)
130 g juustu
50g toorjuustu
100 ml vahukoort
1 tl sinepit
1 küüslauguküüs
pipart
Lõika või rebi lillkapsas pisemateks õisikuteks. Keeda soolaga maitsestatud vees viis minutit, kurna. Varajudel vajuta paberkäterätikutega lillkapsaõisikuid veidi kuivemaks, enne kui õlitatud vormi asetad.
Valmista kaste: sega potis vahukoor, toorjuust, sinep ja hakitud küüslauk kuni kõik on sulanud. Lisa veerand juustust, sega paar korda, kuni sulanud. Kalla lillkapsas kastmega üle, vajadusel sega, et lillkapsatükid saaksid ühtaselt kaetud. Raputa peale juustu ja küpseta 200C juures 15 minutit.