Hapukapsasupp

Lihtne, aga suurt ajavaru nõudev supp. Samas ei nõua see kogu aeg peale passimist, seega saab samal ajal muuga tegeleda.
Puljong võiks olla eelistatavalt vana hea kondipuljong, mis on mõnusalt rasvane, siis on ikka korralikult toitev. Kiirpuljongi tegemiseks keeda terve sealihatükk koos hakitud sibulaga umbes 2-3 tundi pealt vahtu riisudes. Seejärel hapukapsas ja jällegi 2h hautamist.
Supp tuleb õrnalt hapukas, kuid suhkru puudumist ei pane tähele.

Valmimisaeg:u  3 h
Kogus: 3le

Hapukapsasupp

400g hapukapsast
300 g pekist sealiha
50g võid
1 sibul
2-3 l puljongit
soola, pipart
köömneid

Pane puljongisse terve lihaükk ja keeda seda umbes 40 minutit. Võta välja ja tükelda pisikesteks tükkideks. Haki ka sibul. Pane tagasi puljongisse, seekord koos hapukapsa ja sibulaga. Sega sisse ka või. Lase madalal tulel podiseda umbes 2 tundi.
Pool tundi enne lisa maitseained.